субота, 23 травня 2020 р.

Про продовження карантину на території міста Токмак та запровадження пом’якшувальних заходів. Рішення місцевої комісії ТЕБ та НС


Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Токмак.
Головував: міський голова – голова місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Токмак Ігор Котелевський.
Секретар: начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, взаємодії з правоохоронними органами та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Токмацької місткої ради – секретар місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Токмак Сергій Бєліков.
Присутні: члени комісії (за окремим списком).
         Порядок денний:
         1. «Про продовження карантину на території міста Токмак Запорізької області з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та запровадження пом’якшувальних заходів».
         Доповідач: начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, взаємодії з правоохоронними органами та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Токмацької місткої ради – секретар місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Токмак Сергій Бєліков.
Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (далі – Постанова), установлено з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – СOVID -19), з 22 травня 2020 року до 22 червня 2020 року на території Запорізької області (далі – регіон) із урахуванням епідемічної ситуації в регіоні карантин, встановлений постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
Пунктом 4 Постанови визначено, що на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією запроваджується послаблення протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 Постанови.
Протоколом позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 21.05.2020 № 18 вирішено,що у зв’язку з прийняттям постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів»:
1. Встановлено з 22 травня 2020 року по 22 червня 2020 року на території Запорізької області, з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні, карантин у зв'язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19).
2. Затверджено перелік обмежувальних заходів, які діють під час карантину на території Запорізької області,  з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом
SARS-CoV-2 (далі – Перелік).
3. Органам місцевого самоврядування, територіальним органам центральних органів виконавчої влади, суб’єктам господарювання незалежно від форм власності в межах наданих повноважень та з урахуванням епідемічної ситуації на території Запорізької області:
3.1 запровадити послаблення протиепідемічних заходів, а саме дозволити:
З 22.05.2020 року:
3.1.1 проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводиться за погодженням із Міністерством охорони здоров’я за результатами оцінки епідемічних ризиків;
3.1.2 проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;
3.1.3 діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);
3.1.4 регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжнародному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.
З 25.05.2020 відвідування закладів дошкільної освіти.
За результатами розгляду,

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію доповідача прийняти до відома.
2. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, взаємодії з правоохоронними органами та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Токмацької міської ради:
2.1 забезпечити неухильне виконання вимог протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 21.05.2020 року № 18.
Термін виконання – до закінчення карантину
2.2 забезпечити доведення підпункту 2.3.1. пункту 2.3 пункту 2 питання 2 протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 21.05.2020 року № 18 до заінтересованих керівників.
Термін виконання – терміново
2.3 у взаємодії з місцевими засобами масової інформації провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо вимог протоколу зазначеного у підпункті 2.1 пункту 2 цього рішення та вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».
Темні виконання – терміново
2.4 обмежувальні заходи, які діють під час карантину на території Запорізької області, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, які затверджені протоколом позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 21.05.2020 року № 18, довести через місцеві засоби масової інформації.
      
Рішення Комісії прийнято відкритим голосуванням одноголосно.
Пропозиції членів Комісії враховані.