четвер, 14 травня 2020 р.

Павло Мельник: Старт курортного сезону повинен бути своєчасним, а відпочинок українських громадян - максимально безпечним.


Сьогодні на зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем народний депутат України Павло Мельник  підняв надважливе питання роботи оздоровчих та готельних закладів під час курортного сезону 2020.
Народний депутат Павло Мельник і прем`єр-міністр України Денис Шмигаль
- Це питання є особливо актуальним для м.Бердянська, Приморського, Приазовського та Якимівського району Запорізької області, адже основний дохід місцевих бюджетів під час курортного сезону є надходження коштів від податків, що збираються з суб’єктів господарювання курортної сфери. Для місцевих мешканців робота цих підприємств надає робочі місця, а для українських громадян – це можливість відпочити на українських курортах влітку 2020 року, - зазначив народний депутат.
Своєчасна підготовка та старт курортного сезону потребує надання офіційного роз'яснення Міністерства охорони здоров'я України та внесення змін до відповідних підзаконних нормативних актів стосовно роботи під час курортного сезону оздоровчих закладів, баз відпочинку та будинків готельного типу в умовах карантинних обмежень, введених Урядом України.
- Я звернувся до Прем’єр-міністра України Денис Шмигаля з офіційним зверненням щодо якнайшвидшого надання таких офіційних роз’яснень та внесення відповідних змін до підзаконних нормативних актів (правил, дозволів та вимог) по дотриманню протиепідеміологічних норм закладами харчування, готельного та оздоровчого сервісу під час роботи в умовах карантинних обмежень.
Старт курортного сезону повен бути своєчасним, а відпочинок українських громадян максимально безпечним, - вважає народний депутат Павло Мельник.
Прем’єр-міністр України, подякував за таку ініціативу та висвітлення цієї важливої проблеми, а також надав доручення профільному Міністерству терміново опрацювати питання підготовки оздоровчих та готельних закладів, а також правил їх роботи під час літнього сезону в умовах карантинних обмежень.
Проєкт відповідного рішення буде розглянуто на найближчому засіданні Уряду України.
Це питання знаходиться на депутатському контролі Павла Мельника, який  планує бути присутнім на засіданні Кабінету Міністрів України, що відбудеться найближчої середи 20 травня 2020 року.
Михайло АРМАН