четвер, 14 травня 2020 р.

У Токмаку відбувся перший донорський день після карантину


Сьогодні, 14 травня, після зняття карантинних обмежень відбувся День донора у Токмацькій філії Запорізького обласного центру служби крові . Так  після реорганізації тепер називається колишня  станція переливання крові.

 - Раніше в Запорізькій області  діяла Токмацька станція переливання крові, яка як і  Бердянська станція переливання крові та Мелітопольська станція переливання крові були самостійними структурними підрозділами.
Тепер же,  після реформування Токмацька СПК  отримала нову назву - структурний підрозділ місто Токмак. КНП « Запорізський обласний центр служби крові» - зазначила завідувачка структурним підрозділом Світлана Борисовська. -
В процесі реорганізації виникли питання про працевлаштування співробітників, можливі скорочення. У зв’язку з реорганізацією змінилися й умови праці. Вирішуємо ряд організаційних, технічних питань. Зараз переходимо в одну комп’ютерну систему, де будуть оброблятися данні про донорів.
Виникають труднощі і зі здачею крові, не хватає донорів.  Багато донороздатного населення роз’їхалось на заробітки , люди з сіл не можуть приїхати у Токмак і здати кров через карантин. Самим нам не впоратися, кров ніде не купиш, а вона потрібна хворим людям.  Тому ми звертаємося до населення, виконати доброчинну місію  донора крові та  врятувати комусь життя. Донором крові може стати кожен бажаючий віком від 18 до 60 років,
До керівників підприємств, звертаємося з проханням  сприяти донорству.
Хвилюємось, але віримо, що всі труднощі тимчасові, сподіваємося на краще, - сказала Світлана Борисовська.
Незважаючи на всі труднощі сьогодні у Токмацькому структурному підрозділі  Запорізький обласний центр служби крові відбувся  перший донорський день після карантину.




Пройшовши необхідні обстеження на хвороби, зранку здали кров почесний донор України Леонід Марченко, військовослужбовець Сергій Ісаєв, постійний донор Олександр Калина, Ольга Псьол та ін..
Михайло АРМАН,
фото автора