четвер, 31 грудня 2020 р.

Салати до новорічного столу-2021

 Одна з найголовніших традицій зустрічі Нового року  – символ наступного року Білий Металевий Бик  повинен обов'язково бути на новорічному столі у  вигляді фігурки, або ж у вигляді страв, які прийнято подавати на свято Нового року.  Повага до господаря наступаючого 2021 року повинна проявлятися і в оформленні новорічного столу:  всі страви, які ви будете  подавати до столу , повинні привабливо виглядати. не скупіться на зелень ( укроп, петрушка, кріп, кінза, розмарин)  гілочками якої прикрашаються не тільки готові страви, а й предмети сервіровки.

Пропонуємо вам добірку новорічних салатів, які, впевнені допоможуть вам організувати святкове застілля не схоже на інше, побалувати близьких і гостей смачненьким, здивувати.

 Салат «Рукавичка Діда Мороза»

Інгредієнти:


сардина в маслі – 1 баночка

картопля – 2 шт

морква - 2 шт

яйця - 5 шт

зелена цибуля;

майонез

Спосіб приготування:

Сардину  дістаємо з баночки, прибираємо всі кісточки і розминаємо виделкою.

Зелену цибулю дрібно шаткуємо. Подрібнюємо на крупній тертці варену картоплю.

Моркву натираємо за допомогою дрібної терки.

Від двох варених яєць відокремлюємо білки (відкладаємо в сторону, будемо використовувати їх для прикраси). Решту яєць разом з жовтками пропускаємо через тертку.

На широке блюдо викладаємо картоплю, надаємо форму рукавиці, трохи підсолюємо і зверху покриваємо майонезом. Поверх картоплі розкладаємо сардину, яку посипаємо зеленою цибулею, а зверху робимо сіточку з майонезу.

Потім шар варених яєць і майонез. Після салат повністю покриваємо тертою морквою, робимо манжету рукавички з тертих білків.

Прикрашаємо рукавичку сніжинками, які можна намалювати майонезом або вирізати з яєчного білка або сиру.

 Салат «Новорічні  свічки»


Інгредієнти: 
картопля відварна - 3-4 шт.; 
морква відварна – 3 шт.; 
яйце - 7 шт.; 
сардина або скумбрія консерва в олії  250 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.; 
майонез; 
кріп; 
масло вершкове – 50 г

Спосіб приготування:

Для приготування салату, необхідно: відварити картоплю і моркву, зварити яйця, консервовану сардину або скумбрію  розім'яти виделкою, видаляючи кістки, цибуля (дрібно порізати, обдати окропом).

На тарілці малюємо контур салату. Натираємо картоплю на тертці, викладаємо на тарілці перший шар салату і робимо сіточкуа з майонезу. Другий шар -  розім'ята риба, ріпчаста цибуля.І знову сіточка з майонезу. Підморожене вершкове масло натерти на тертці.

Наступний шар - яєчний білок, натертий на крупній тертці. Далі шар   моркви натертої на крупній тертці. І сіточка з майонезу. Жовток натерти на дрібній тертці, і присипати салат. На готовий салат, Викладаємо білок. Моркву для прикраси натираємо на дрібній тертці. Викладаємо свічки і бант.Прикрашаємо кропом. Встромляємо гілочки під кутом.

 Новорічний салат «Снігур»

Інгредієнти


яйця варені- 3 шт.

докторська ковбаса - 150 г

твердий сир - 100 г.

консервований болгарський перець - 100 г.

маслини -  100 г.

сіль, перець, майонез  

помідор або червоний солодкий перець для оздоблення. - 100 г.

Спосіб приготування

Картоплю та сир натерти на крупній тертці, ковбасу та консервований перець порізати. Відокремити білки від жовтків, окремо натерти.

Викладати салат у вигляді пташки на блюдо шарами у такій послідовності: картопля, перець, ковбаса, жовтки, сир, білки. Кожен шар змазувати майонезом та за бажанням солити-перчити.

Маслини розрізати навпіл, викласти ними хвіст, крило та голову снігура. З порізаного помідора або солодкого червоного перцю зробити грудку снігура.

 Салат «Бичок-2021»


Інгредієнти:

куряче філе - 200 г

картопля - 300 г картоплі;

яйця – 4 шт

горошок консервований – баночка

ковбаса варена - 200 г

маслини (без кісточок);

майонез

Спосіб приготування:

Філе птиці відварюємо протягом 20-25 хвилин,  охолоджуємо і  подрібнюємо невеликими брусочками. Зварену в мундирі картопля натираємо на дрібній тертці.

Варені яйця ділимо на білки і жовтки, кожен інгредієнт натираємо на тертці в різні ємності. На широку тарілку викладаємо шматочки м’яса і надаємо форму голови бичка. М’ясний шар змащуємо майонезом.

Наступний шар робимо з консервованого горошку і майонезу.

Потім шар жовтків і майонез, потім шар картоплі, який також покриваємо тонкою сіточкою майонезу.

Тепер салат повністю покриваємо білками і приступаємо до оформлення страви у вигляді символу 2021 року.

З вареної ковбаси вирізаємо ніс  вуха  і  роги, а з маслин – ніздрі, очі і вії.

 Салат «З новим роком!»

Інгредієнти


варений язик -300 г

листя салату

зерна гранату

апельсин -1 шт.

гриби -200 г

болгарський перець -1 шт.

скибка хлібу.

Для заправки:

винний оцет -1 ст. ложка

соєвий соус -1 ст. ложка

оливкова олія -1-2 ст. ложки.

Спосіб приготування

 Гриби посмажити. Листя салату порвати, язик порізати, горіхи подрібнити, болгарський перець порізати, апельсин почистити, розібрати на дольки,  зняти плівки і порізати кубиками.
 Змішати усі інгредієнти для заправки, полити салат, перемішати.
 Викласти на блюдо, насипаючи салат гіркою – це буде ялинка. Зверху посипати зернятками гранату. Скибку хліба підсмажити в тостері чи духовці, формочкою вирізати з неї зірочку та прилаштувати зверху на салат.

 Новорічний салат « Тік-так»


Інгредієнти:

відварене куряче м’ясо – 450 г

чорнослив – 220 г;

сир, горіхи волоські

 майонез – 150 г;

яйця відварені – 7-8 шт.;

сіль за смаком

солодкий перець – 1 шт

Спосіб приготування

 Філе курки і чорнослив порізати соломкою.  Сир перетерти, горіхи подрібнити. З варених яєць окремо розділити білки і жовтки, потерти на тертці.

У тарілку  покласти  шарами курятину, жовтки, чорнослив, сир, горіхи, присмачуючи кожен шар майонезом.

Останній шар посипати білками, це буде  циферблат. Із вареної моркви нарізати 12 кружалець, на кожен з них нанести майонезом цифри від 1 до 12, викласти на циферблат. Вирізати з моркви дві  стрілки. Виставити їх в положення 11.55.