Одна з найголовніших традицій зустрічі Нового року – символ наступного року Білий Металевий Бик повинен обов'язково бути на новорічному столі у вигляді фігурки, або ж у вигляді страв, які прийнято подавати на свято Нового року. Повага до господаря наступаючого 2021 року повинна проявлятися і в оформленні новорічного столу: всі страви, які ви будете подавати до столу , повинні привабливо виглядати. не скупіться на зелень ( укроп, петрушка, кріп, кінза, розмарин) гілочками якої прикрашаються не тільки готові страви, а й предмети сервіровки.
Пропонуємо вам добірку новорічних салатів, які, впевнені допоможуть вам організувати святкове застілля не схоже на інше, побалувати близьких і гостей смачненьким, здивувати.
Інгредієнти:
сардина в маслі –
1 баночка
картопля – 2 шт
морква - 2
шт
яйця - 5 шт
зелена цибуля;
майонез
Спосіб приготування:
Сардину дістаємо з баночки, прибираємо всі кісточки і розминаємо виделкою.
Зелену цибулю дрібно шаткуємо. Подрібнюємо на крупній тертці варену картоплю.
Моркву натираємо за допомогою дрібної терки.
Від двох варених яєць відокремлюємо білки (відкладаємо в сторону, будемо використовувати їх для прикраси). Решту яєць разом з жовтками пропускаємо через тертку.
На широке блюдо викладаємо картоплю, надаємо форму рукавиці, трохи підсолюємо і зверху покриваємо майонезом. Поверх картоплі розкладаємо сардину, яку посипаємо зеленою цибулею, а зверху робимо сіточку з майонезу.
Потім шар варених яєць і майонез. Після салат повністю покриваємо тертою морквою, робимо манжету рукавички з тертих білків.
Прикрашаємо рукавичку сніжинками, які можна намалювати майонезом або вирізати з яєчного білка або сиру.
Інгредієнти:
картопля відварна - 3-4 шт.;
морква відварна – 3 шт.;
яйце - 7 шт.;
сардина або скумбрія консерва в олії –
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
майонез;
кріп;
масло вершкове –
Спосіб приготування:
Для приготування салату, необхідно: відварити картоплю і моркву, зварити яйця, консервовану сардину або скумбрію розім'яти виделкою, видаляючи кістки, цибуля (дрібно порізати, обдати окропом).
На тарілці малюємо контур салату. Натираємо картоплю на
тертці, викладаємо на тарілці перший шар салату і робимо сіточкуа з майонезу.
Другий шар - розім'ята риба, ріпчаста
цибуля.І знову сіточка з майонезу. Підморожене вершкове масло натерти на тертці.
Наступний шар -
яєчний білок, натертий на крупній тертці. Далі шар моркви натертої на крупній тертці. І сіточка
з майонезу. Жовток натерти на дрібній тертці, і присипати салат. На готовий
салат, Викладаємо білок. Моркву для прикраси натираємо на дрібній тертці.
Викладаємо свічки і бант.Прикрашаємо кропом. Встромляємо гілочки під кутом.
Інгредієнти
яйця варені- 3 шт.
докторська ковбаса -
твердий сир -
консервований болгарський перець - 100 г.
маслини - 100 г.
сіль, перець, майонез
помідор або червоний солодкий перець для оздоблення. -
Спосіб приготування
Картоплю та сир натерти на крупній тертці, ковбасу та консервований перець порізати. Відокремити білки від жовтків, окремо натерти.
Викладати салат у вигляді пташки на блюдо шарами у такій послідовності: картопля, перець, ковбаса, жовтки, сир, білки. Кожен шар змазувати майонезом та за бажанням солити-перчити.
Маслини розрізати навпіл, викласти ними хвіст, крило та голову снігура. З порізаного помідора або солодкого червоного перцю зробити грудку снігура.
Інгредієнти:
куряче філе -
картопля -
яйця – 4 шт
горошок
консервований – баночка
ковбаса варена -
маслини (без кісточок);
майонез
Спосіб приготування:
Філе птиці відварюємо протягом 20-25 хвилин, охолоджуємо і подрібнюємо невеликими
брусочками. Зварену в мундирі
картопля натираємо на дрібній тертці.
Варені яйця
ділимо на білки і жовтки, кожен інгредієнт натираємо на тертці в різні ємності.
На широку тарілку викладаємо шматочки м’яса і надаємо форму голови бичка.
М’ясний шар змащуємо майонезом.
Наступний шар робимо з консервованого горошку і майонезу.
Потім шар жовтків і майонез, потім шар картоплі, який також покриваємо тонкою сіточкою майонезу.
Тепер салат повністю покриваємо білками і приступаємо до оформлення страви у вигляді символу 2021 року.
З вареної ковбаси вирізаємо ніс вуха і роги, а з маслин – ніздрі, очі і вії.
Інгредієнти
варений язик
листя салату
зерна гранату
апельсин -1 шт.
гриби
болгарський перець -1 шт.
скибка хлібу.
Для заправки:
винний оцет -1 ст. ложка
соєвий соус -1 ст. ложка
оливкова олія -1-2 ст. ложки.
Спосіб приготування
Гриби посмажити.
Листя салату порвати, язик порізати, горіхи подрібнити, болгарський перець
порізати, апельсин почистити, розібрати на дольки, зняти плівки і порізати кубиками.
Змішати усі інгредієнти для заправки,
полити салат, перемішати.
Викласти на блюдо, насипаючи салат
гіркою – це буде ялинка. Зверху посипати зернятками гранату. Скибку хліба
підсмажити в тостері чи духовці, формочкою вирізати з неї зірочку та прилаштувати
зверху на салат.
Інгредієнти:
відварене куряче м’ясо –
чорнослив –
сир, горіхи волоські
майонез –
яйця відварені – 7-8 шт.;
сіль за смаком
солодкий перець – 1 шт
Спосіб приготування
Філе курки і чорнослив порізати соломкою. Сир перетерти, горіхи подрібнити. З варених яєць окремо розділити білки і жовтки, потерти на тертці.
У тарілку покласти шарами курятину, жовтки, чорнослив, сир,
горіхи, присмачуючи кожен шар майонезом.
Останній шар посипати білками, це буде циферблат. Із вареної моркви нарізати 12 кружалець, на кожен з них нанести майонезом цифри від 1 до 12, викласти на циферблат. Вирізати з моркви дві стрілки. Виставити їх в положення 11.55.