субота, 16 січня 2021 р.

Хто з мешканців Токмаччини буде перший у черзі на вакцинацію проти коронавірусу

 Запорізька область готується до вакцинації проти коронавірусу, про це  на засіданні обласної комісії ТБ та НС розповіла заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва.

Україна, як і всі країни Європейського Союзу, вакцинуватиме населення поступово, у кілька етапів, в основному, починаючи з березня 2021 року. Спочатку медики будуть працювати із найбільш вразливими групами - лікарями, військовими та літніми людьми 65+.


Фото ілюстраційне з інтернету


Для отримання якісних вакцин Україна проводить роботу одночасно на трьох напрямках: 1) в рамках системи COVAX; 2) прямого замовлення у компаній-виробників; 3) взаємодії з країнами-донорами, які можуть передати нашій країні надлишкові кількості вакцин.

Вже зараз підтверджено мінімум 8 мільйонів вакцин. Це дозволить безкоштовно провакцинувати 4 мільйони людей. Кошти для закупівлі виділяють західні демократичні країни та приватні компанії. Росії та російського бізнесу серед них немає.

Жодна країна Європи не має змоги вакцинувати усіх підряд і дуже швидко. Цей процес скрізь триватиме протягом 2021-2022 років. Україна йде таким же шляхом.

Як повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації, медпрацівники нашої області наразі активно готуються до цієї важливої роботи.  У кожній лікарні створено мобільні бригади, що будуть діяти весь період вакцинації. Лікарі та медсестри проходять ретельний інструктаж, визначаються приблизні графіки та кількість людей, яким робитимуть щеплення.