пʼятниця, 15 січня 2021 р.

Вийшло якось не по-людськи. Сімейний лікар покинув сільських жителів Токмацької ОТГ

 До Токмацької міської ради завітала делегація жінок, які проживають у селах Нове, Харкове і в яких наболіла проблема. Її суть жінки  розповіли при зустрічі  заступниці Токмацького міського голови Наталії Мамчак.



 За словами сільських жительок, їхній сімейний лікар ( прізвище не називаємо з етичних міркувань) переїхав  на роботу до Молочанського центру   первинної медико-санітарної допомоги. І жителі сіл колишніх Новенської, Новопрокопівської сільських рад, які підписали з ним декларації  (  кажуть -  це   1800 чоловік),  залишилися  сам на сам зі своїми болячками.

-          За відсутності сімейного лікаря ми не можемо отримати електронні рецепти на ліки.

-          Та що рецепти, у разі хвороби ми не можемо отримати  кваліфіковану медичну допомогу, не маємо змоги отримати направлення до кваліфікованих лікарів Токмацької лікарні,- скаржилися жінки.

Після зустрічі з жінками вже  наступного дня, 14 січня, за участі заступника міського голови Наталії Мамчак, секретаря міської ради Віктора Загуменного, старости і представників з Нового, головних лікарів Токмацького і Молочанського центрів первинної медико-санітарної допомоги Юрія Устименка і Катерини Рубан відбулася нарада. У її ході було вирішено питання працевлаштування з наступного тижня працівників сільських ФАПів. Також прийнято рішення про переукладання жителями сіл колишньої Новенської сільської ради декларацій із сімейними лікарями з Токмака і Молочанська..

Людмила АРМАН,

фото авторки