пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

Фото і відео. На сесії Токмацької міської ради

22 квітня за участі 30 депутатів відбулася чергова сесія Токмацької міської ради, на якій були присутні заступники і радники міського голови, керівники відділів і комунальних підприємств міської ради, старости і громадські активісти.

За пропозиції депутатки Катерини Петренко першим у порядку денному було розглянуте питання про затвердження  Положення про громадський бюджет. 




Як зазначила доповідачка,  громадська активістка Валерія Овчарова, громадський бюджет ( бюджет участі) – це частина коштів місцевого бюджету, що  виділятиметься на реалізацію соціальних проєктів, ініціаторами яких є мешканці громади. І саме мешканці Токмацької ОТГ будуть обирати переможців проєктів, які будуть реалізовуватися за кошти громади.

Які категорії цих проєктів, яка їхня вартість і скільки коштів закладено до міського бюджету на реалізацію проєктів громадського бюджету, дивіться у цьому відео.




Після обговорення депутати одностайним голосуванням затвердили Положення  про громадський бюджет.

Також вони  затвердили звіт міського голови про формування і використання коштів цільового фонду Токмацької міської ради за перший квартал 2021 року. Внесли  зміни  до бюджету територіальної громади і до програм, що фінансуються у 2021 році.

Депутати погодили Інвестиційнуї програму  комунального підприємства «Міськводоканал» та затвердили поточні  індивідуальні технологічні нормативи використання питної води. Затвердили Перелік адміністративних та дозвільних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг Токмацької міської ради.




Одностайним голосуванням депутати прийняли до комунальної власності територіальної громади медичне обладнання – апарат для ультразвукових досліджень.

Як депутати розглядали питання про списання майна комунальної власності – непридатної до використання і вкрай зношеної будівлі стадіону «Торпедо», що на мікрорайоні «Ковальський», дивіться на цьому відео.



Начальник управління комунальної власності міської ради Олександр Сидоренко доповідав на сесії по цілому блоку земельних питань і питань, що стосувалися прийняття земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність громади, відчуження нежитлових будівель шляхом приватизації, продажу земельних ділянок, передачу у власність земельних ділянок тощо. По цих питаннях були прийняті відповідні рішення. Також депутати дали дозволи на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних часток (паїв), а також виділення земельних ділянок в натурі на місцевості по колишніх ДГ «Токмацьке»,  КСП імені Шевченка, «Батьківщина», «Чистопілля».

За ініціативи постійної комісії міської ради з питань комунальної  власності, землекористування, агропромислового розвитку, архітектури, будівництва та екології депутати зняли з порядку деного питання «Про дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у місті Токмак ТОВ «Придніпровська БіоТЕС».




Як пояснив голова комісії Ігор Кюрджієв, до представників БіоТЕС є ряд питань, бо спочатку вони обіцяли паркову зону, дороги.

- Хочемо їх запросити на комісію, послухати, якщо будуть виконувати свої обіцянки, то питання винесемо на розгляд наступної сесії, - пояснив Ігор Кюрджієв. І його пропозицію підтримали й інші депутати.

Всього під час пленарного засідання міської ради депутати розглянули 48 питань і прийняли по кожному з них відповідні рішення.

У Різному виступили депутат міської ради Олександр Хомічук і депутатка Запорізької обласної  ради Валерія Матвієнко.



А міський голова Ігор Котелевський виступив з пропозицією назвати стадіон «Авангард» іменем  нашого легендарного земляка, футболіста і тренера Якова Очкаленка, життя якого обірвала хвороба 18 квітня, і пам'ять якого на початку сесії усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН

Фото і відео авторські.