пʼятниця, 11 червня 2021 р.

Керівний склад Токмацької і Молочанської громад вчили цивільному захисту населення

 З 7 по 11 червня на базі Токмацької міської ради проведено функціональне навчання осіб керівного складу і фахівців органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Токмацької та Молочанської міських  територіальних громад.

Як повідомив Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, на початку занять представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області зазначили, що питання захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи залишається однією з основних функцій органів місцевого самоврядування. Саме тому, проведення функціонального навчання набуває особливої актуальності.

Заняття проводились з досвідченими педагогічними працівниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області – викладачі І категорії Володимир Барабаш та Леонід Малиш.





Під час проведення занять слухачам були роз’яснені питання організації та планування діяльності у сфері цивільного захисту, навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Особлива увага була акцентована на порядку організації та здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, мінімізації їх наслідків,оповіщення та інформування суб’єктів забезпечення цивільного захисту, порядок створення, обладнання та забезпечення функціонування й планування роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту та ін.

Проведене навчання без сумніву стане запорукою ефективних і злагоджених дій органів управління та сил цивільного захисту зазначених адміністративно-територіальних одиниць під час реагування на загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.