субота, 12 червня 2021 р.

На позачерговій сесії міської ради

 11 червня, під головуванням міського голови Ігоря Котелевського, відбулось пленарне засідання 15 позачергової сесії восьмого скликання, у якому взяли участь 22 депутата із загальної кількості 34, заступники міського голови, начальники структурних підрозділів міськвиконкому, журналісти.

У ході сесії народні обранці затвердили Програму розвитку системи надання адміністративних послуг в Токмацькій міській територіальній громаді на 2021-2024 роки.




Рішенням «Про внесення змін до рішення міської ради  від 24.12.2020р. №8 «Про бюджет Токмацької міської територіальної громади  на  2021 рік» депутати збільшили асигнування по програмі фінансової підтримки КП "Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування"  на 2021 рік на суму 883,0 тис.грн. . Як зазначила медичний директор лікарні Оксана Третяк, ц ікошти буде спрямовано на  придбання  вкрай необхідного нового обладнання – біохімічного аналізатора, гематологічного аналізатора і коагулографа для клінічної  лабораторії лікарні.




- Старе обладнання лабораторії не витримує критики, а похибка, по суті неправильний результат аналізів, ледь не коштувала життя дорогій мені людині, - підкреслила  депутатка Людмила Будовська, голосуючи за виділення коштів на нове обладнання для лабораторії лікарні.

За  зверненням відділу освіти, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації  від 11.05.2021 №325 «Про придбання у 2021 році ноутбуків для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання та засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання», депутати виділили на спів фінансування обласному бюджету кошти у сумі 132,6 тис.грн.  за рахунок перевиконання бюджету розвитку.

Також виділили асигнування на роботи з підключення до Національної системи конфіденційного зв’язку, для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг у сумі 67,95 тис.грн. за рахунок перевиконання бюджету розвитку та 29,838 тис.грн. за рахунок перерозподілу асигнувань по поточних видатках виконкому.

Депутати прийняли рішення про  утворення у Токмаку притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, як структурного підрозділу Токмацького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Про це ми писали тут 

Депутати дали добро. У Токмаку утворено новий притулок

 Михайло Арман,

фото автора