четвер, 17 червня 2021 р.

На Токмаччині виявили незаконну плантацію конопель

 Рослини вирощував та культивував житель села Світле , який раніше не мав проблем з законом. Тепер чоловік став фігурантом кримінального провадження і йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Дільничні офіцери поліції відділення №3 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області  на початку червня здобули  інформацію  щодо незаконного посіву конопель у селі Світле на території Молочанської громади. Проведені поліцейськими оперативні заходи та зібрані  матеріали, дозволили отримати санкцію на проведення обшуку домоволодіння місцевого жителя.

Його провели працівники  дізнання спільно дільничними офіцерами поліції.  В ході обшуку, виявлено факт вирощування та культивування близько 150 кущів рослини  роду конопель.





Правоохоронці ліквідували незаконний посів  і направили  вилучене на експертне дослідження. 57-річний житель села, раніше не судимий, став фігурантом кримінального провадження,  відкритого за ознаками ч. 2 ст. 310  (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.  Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області