понеділок, 5 липня 2021 р.

Токмачан запрошують на навчання з розвитку цифрових навичок, основ ведення бізнесу та фінансової грамотності

 Сьогодні у центрі зайнятості відбувся семінар із загальних питань зайнятості населення.

Фахівець відділу активної підтримки Токмацької міськрайонної філії Запорізького обласного центру зайнятості Анна Савченко інформувала  безробітних про послуги служби зайнятості та розповіла про проєкт БФ «Право на захист», що  за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) розпочинає набір учасників на навчальну онлайн програму з розвитку цифрових навичок, основ ведення бізнесу та фінансової грамотності.




Соціальними  партнерами цього проєкту  на Токмаччині є центр зайнятості, центр соціальних служб для дітей,  сім`ї  та  молоді, громадська організація  «Лада ЮА».

Як розповіла директорка центру соціальних служб для дітей,  сім`ї  та  молоді Анна Мовчан, із Запорізької області до проєкту включені 4 міста, у тому числі і Токмак.

  Проєкт покликаний: підвищити економічну включеність вразливого населення Азовського регіону; зміцнити впевненість у собі та вдосконалити ділові навички та навички ведення бізнесу – ВПО, одиноких та багатодітних батьків, осіб з інвалідністю, жінок; покращити цифрову та фінансову грамотність учасників програми, які перебувають у пошуку роботи; розвинути діалог з бізнесом щодо економічного включення людей з вразливостями та провести ярмарки вакансій із залученням роботодавців.

Для кого?

Для мешканців окремих населених пунктів Азовського регіону (Токмак, Мелітополь, Бердянськ, Мангуш, Приморськ, Маріуполь), які шукають роботу та перебувають у вразливому становищі, а саме:

внутрішньо переміщених осіб;

багатодітних та одиноких батьків та матерів;

вагітних жінок;

осіб з інвалідністю;

осіб старше 50 років.

Що отримають учасники?

навчання цифровим навичкам, фінансовій грамотності, основам ведення бізнесу;

сертифікат про проходження навчання;

фахові консультації спеціаліста з кар’єрного розвитку;

кваліфіковану допомогу з оформленням резюме;

супровід юриста до, під час та після працевлаштування, допомогу із розв’язанням існуючих трудових проблем;

можливість долучитися до ярмарок вакансій за участі роботодавців.

Освітня програма триватиме  з вересня по листопад 2021 року у форматі онлайн-лекцій і тренінгів. Кожен учасник зможе взяти  участь в не менше, ніж 5 навчальних тренінгах. 

Паралельно з навчанням учасники програми отримають індивідуальні консультації юриста і кар’єрного консультанта.

Для учасників, які мають труднощі з доступом до інтернету Фонд сприятиме  можливості підключитися на майданчику місцевих партнерів.

Дедлайн для заповнення анкети – 9 липня 2021 року. 

Результати відбору на участь в програмі буде повідомлено до 23 липня 2021 року 

Аплікаційну форму можна заповнити за посиланням: https://bit.ly/35o6sce

Програма здійснюється в межах проєкту «Сприяння покращенню економічного становища вразливих груп населення, включно з внутрішньо переміщеними особами, в регіоні Азовського моря», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

 Людмила АРМАН,

фото авторки