четвер, 30 грудня 2021 р.

Страви до новорічного столу - 2022

 Символ наступаючого 2022 року – Блакитний Водяний Тигр. Це хижа й дуже горда тварина, яка вимагає до себе особливої поваги, тому меню новорічного святкового столу повинно сподобатися не тільки господарям будинку і їх гостям, а й задовольнити гастрономічні пристрасті символу року. На святковому   столі зустрічі нового 2022 року обов’язково має бути м’ясо, причому, за можливості, кілька видів.  Сьогодні пропонуємо рецепти страв до вашого новорічного столу.

 

Салат «Тигреня»

Інгредієнти


картопля – 400 г

морква – 400 г

варена ковбаса – 200 г

свіжі огірки – 2 шт

цибуля – 100 г

яйця – 3 шт

майонез

маслини для прикрашення

Спосіб приготування:

Відварити, остудити, начистити та натерти картоплю та моркву. Дрібно нарізати огірки та ковбасу. Покришити цибулю, залити її окропом і залишити 15 хвилин, потім злити.

Зварити яйця, відділити жовтки від білків та натерти на дрібній терці. Білок від одного яйця залишити для декорування.

Збираємо салат. На плоскому підносі викладаємо картоплю в формі голови тигра.

Наступні шари – варена ковбаса, огірки, цибуля, яйця. Кожен із них потрібно змастити майонезом. Покрити весь салат тертою морквою. Прикрасити, за допомогою яєчного білка, маслин, ковбаси та огірка.

 

Салат «Сніговик»


Інгредієнти

куряче філе – 500 г

гриби мариновані – 250 г

яйця – 5 шт

огірки мариновані – 4 шт

картопля – 2 шт

майонез – 250 г

Для прикрашення:

морква

оливки

помідор

Спосіб приготування:

Відварити філе, яйця, картоплю, моркву. Натерти картоплю та викласти на великому блюді у формі сніговика. Зверху полити майонезом. На картоплю викласти подрібнені гриби та знов полити майонезом. Викласти дрібне порізане курячоге філе, полити майонезом.

Натерти мариновані огірки, викласти зверху, полити майонезом. Наступний шар – натерті жовтки яєць. Полити салат майонезом з усіх боків. Присипати салат натертими білками яєць та прикрасити, як на фото.

Поставити в холодильник на 2-3 години, щоб салат добре пропитався.

Салати до новорічного столу -2022 

 

Закуска «Мандаринки»

Інгредієнти


плавлений сир – 100 г

яйця – 2 шт

морква – 2 шт

майонез – 4 ст.л.

часник – 2 зубчики

зелень для прикрашення

сіль

Спосіб приготування:

Натерти сирок та яйця на дрібній терці, усе змішати та підсолити. Подавити часник, додати до сиру та яєць. Додати майонез і перемішати. Маса не повинна рідкою і має добре ліпитись. Відварити моркву та натерти на дрібній терці.

Скатати кульки з яєчно-сирної маси та обкатати їх у моркві. Прикрасити гілочками зелені.

Поставити в холодильник на півгодини, щоб закуска пропиталася та почала краще тримати форму.


Закуски та бутерброди до новорічного столу 


Фарширований гусак у духовці


Інгредієнти

гусак – 1 шт

гречка – 300 г

чорнослив – 220 г

яблука – 3 шт

цибуля – 2 шт

сметана – 130 г

олія – 50 г

гірчиця – 30 г

часник – 4 зубчики

сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

Відварити гречку майже до готовності. Обсмажити цибулю на олії. Порізати яблука на шматочки, промити чорнослив. Поєднати ці інгредієнти – і начинка готова.

Змішати сметану, гірчицю, почавлений часник, сіль та перець. Обмазати цією сумішшю гусака, після чого нафарширувати його начинкою. Покласти гусака в рукав і запікати в духовці 2,5 – 3 години за температури 180 градусів.

За 20 хвилин до закінчення готовки можна акуратно розрізати рукав і дати м’ясу трішки зарум’янитись.

Випічка без випікання до новорічного столу 

 

Желе з шампанського

Інгредієнти


пляшка шампанського – 1 шт

полуниця – 400 г

малина – 300 г

цукор – 200 г

горіхи – 100 г

желатин – 20 г

свіжа м’ята – 3 гілочки

Ццукрова пудра для прикрашення

Спосіб приготування

Замочити желатин у холодній воді та залишити на 15 хвилин для набухання.

Розігріти шампанське на повільному вогні, щоб вийшов алкоголь і газованість (Тигр цього не любить!). До кипіння напій доводити не потрібно.

Додати до шампанського желатин та поставити в холодне місце на 7 хвилин.

У келихи красиво викласти ягоди та залити їх желе. Поставити в холодильник на 20 хвилин. Розтопити цукор на сковорідці, додати туди горіхи та карамелізувати їх, постійно помішуючи.

Прикрасити желе з шампанського карамелізованими горіхами, свіжою м’ятою та пудрою.


Бюджетний новорічний стіл: дешево і смачно