Після святкувань Новорічно-різдвяних свят багато хто з вас прагне розвантажити свій організм. Найкращий дієтичний продукт – суп. За твердженням лікарів-дієтологів, овочевий суп-пюре – справжній подарунок для шлунку. Всі його інгредієнти легко засвоюються, сам суп дуже корисний і має м’який приємний смак. Пропонуємо вашій увазі рецепти супів, які не лише легко готувати, вони ще й не дуже калорійні, духмяні і дуже смачні!
Овочевий суп з грибами
Інгредієнти:
м’ясний бульйон – 750 мл
гриби шампіньйони -
картопля -
цибулина ріпчаста – 1 шт
вершкове масло - 1 ст. ложка
сметана,зелень,перець,
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю почистити і крупно нарізати, 20 хвилин проварити у воді, потім воду злити, а картоплю потовкти. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити у вершковому маслі, додати гриби, обсмажити до готовності. До м`ясного бульйону, додати обсмажені цибулю і гриби, товчену картоплю, ще 20 хвилин проварити, поперчити і посолити, додати сметану, ще раз довести до кипіння і подати, приправивши зеленню.
Квасолевий суп
Інгредієнти:
квасоля консервована - 1 банка
гриби мариновані -
огірки мариновані -
цибулина – 1 шт
часник, спеції та
приправи.
Спосіб приготування:
Цибулю дрібно нарізати і викласти у попередньо розігріту сковорідку. Обсмажити
на олії цибулю. Тим часом дрібно нарізати мариновані огірочки та гриби.
Викласти все це в сковорідку до цибулі. Смажити 10 хвилин.
В каструлю з водою, що закипить, викласти консервовану
квасолю, проварити хвилин 15, потім –
викласти вміст сковорідки в каструлю. Додати в суп приправи і спеції. Варити
10 хвилин.
Суп-пюре з брокколі
Інгредієнти:
помідори - 2 шт
цибуля - 6 шт
брокколі або цвітна капуста
болгарський перець – 1 шт
селера
зелень.
Спосіб приготування
Цибулю почистити, порізати кубиками і підсмажити на сковорідці до золотистого
кольору. Брокколі або цвітну капусту миємо, розбираємо на суцвіття. Болгарський
перець, селеру і зелень дрібно нарізаємо. В каструлі доводимо воду до кипіння,
кладемо туди нарізані помідори, суцвіття капусти, перець і селеру з зеленню.
Варимо до готовності. Трохи остудити,
подрібнити у блендері. Приправити за смаком сіллю і подавати до столу.
Вершковий суп із рибою
Інгредієнти:
риба ( форель, лосось) -
цибуля -
картопля - 4-5 шт
помідори – 2 шт
1 морква – 1 шт
вершки 10% - 500 мл
олія,
зелень, перець,
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю нарізати і обсмажити на сковорідці в олії, додати моркву, потерту на тертці, очищені
від шкірки помідори, нарізані кубиками, потушкувати до готовності. В каструлі
воду ( 1 -1,5 літра) довести до кипіння, викласти нарізану брусочками картоплю,
варити 10 хв., потім додати обсмажені у сковородці овочі, великі шматочки риби,
влити вершки, посолити і поперчити суп. Проварити до готовності картоплі,
додати дрібно порізану зелень.
Смачного!