неділя, 30 січня 2022 р.

Супи: легкі і дуже смачні

 Після святкувань Новорічно-різдвяних свят багато хто з вас прагне   розвантажити свій організм. Найкращий дієтичний продукт – суп. За твердженням лікарів-дієтологів, овочевий суп-пюре – справжній подарунок для шлунку. Всі його інгредієнти легко засвоюються, сам суп дуже корисний і має м’який приємний смак. Пропонуємо вашій увазі рецепти супів, які не лише легко готувати, вони ще й не дуже калорійні, духмяні і дуже смачні!

Овочевий суп з  грибами



Інгредієнти:

м’ясний  бульйон – 750 мл
гриби шампіньйони - 500 г
картопля - 350 г
цибулина ріпчаста – 1 шт
вершкове  масло - 1 ст. ложка
сметана,зелень,перець,

сіль за смаком

Спосіб приготування:
Картоплю почистити і крупно нарізати, 20 хвилин  проварити у воді,  потім воду злити, а  картоплю потовкти. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити у вершковому маслі, додати гриби, обсмажити до готовності. До м`ясного бульйону, додати обсмажені цибулю і гриби, товчену картоплю, ще  20 хвилин проварити, поперчити і посолити, додати сметану, ще раз довести до кипіння і подати, приправивши зеленню.

 Квасолевий суп


Інгредієнти:

квасоля консервована - 1 банка
гриби мариновані - 250 г
огірки мариновані - 100 г
цибулина – 1 шт

 часник, спеції та приправи.
Спосіб приготування:
Цибулю дрібно нарізати і викласти у попередньо розігріту сковорідку. Обсмажити на олії цибулю. Тим часом дрібно нарізати мариновані огірочки та гриби. Викласти все це в сковорідку до цибулі. Смажити 10 хвилин.

В каструлю з водою, що закипить, викласти консервовану квасолю, проварити хвилин 15, потім  – викласти вміст сковорідки в каструлю. Додати в суп приправи і спеції. Варити 10  хвилин.

 Суп-пюре з брокколі 



Інгредієнти:

помідори - 2 шт
цибуля - 6 шт
брокколі або цвітна капуста
болгарський перець – 1 шт
селера

 зелень.
Спосіб приготування
Цибулю почистити, порізати кубиками і підсмажити на сковорідці до золотистого кольору. Брокколі або цвітну капусту миємо, розбираємо на суцвіття. Болгарський перець, селеру і зелень дрібно нарізаємо. В каструлі доводимо воду до кипіння, кладемо туди нарізані помідори, суцвіття капусти, перець і селеру з зеленню. Варимо  до готовності. Трохи остудити, подрібнити у блендері. Приправити за смаком сіллю і подавати до столу.


 
Вершковий суп із рибою


Інгредієнти:

риба ( форель, лосось) - 300 г
цибуля - 200 г
картопля - 4-5 шт

 помідори – 2 шт
1 морква – 1 шт
вершки 10% - 500 мл

олія,

зелень, перець,

сіль за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю нарізати і обсмажити на сковорідці  в олії, додати моркву, потерту на тертці, очищені від шкірки помідори, нарізані кубиками, потушкувати до готовності. В каструлі воду ( 1 -1,5 літра) довести до кипіння, викласти нарізану брусочками картоплю, варити 10 хв., потім додати обсмажені у сковородці овочі, великі шматочки риби, влити вершки, посолити і поперчити суп. Проварити до готовності картоплі, додати дрібно порізану зелень.
Смачного!