пʼятниця, 18 травня 2018 р.

ТЕЦ нова, обладнання – Б/Ушне


У виконавчому комітеті Токмацької міської ради відбулася презентація нового проекту з будівництва у нашому місті теплоелектроцентралі потужністю 8,6 МВт.        Площа земельної ділянки, де планується будівництво – 4, 7 Га, і розташована вона в районі мікрорайону «Ковальський» на відстані близько 300 м від першого житлового будинку по вулиці Ковальська, 62.
   Технічний керівник проекту Ірина Андрусь представила ключові факти і цифри з різних напрямків розвитку альтернативної енергетики в Україні за останні 7 років роботи компанії, представила наочно перспективний план і попередні розрахунки по біоТЕЦ, разом зі своїми колегами по компанії «Укртепло» відповіла  на численні запитання присутніх, серед яких були секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб і депутати міської ради, керівники комунальних підприємств, громадські активісти.

.Їх цікавило абсолютно все: від технологічного процесу, сировинної бази до питань екології та економіки.
Як стало відомо,  обладнання, що буде монтуватися на ТЕЦ не нове, а таке, що було у використанні у Німеччині з 1997 по 2015 рік. В якості палива на  станції будуть використовуватися тільки пелети (відходи після переробки соняшника на олію).
 на ТЕЦ буде працювати близько 55 працівників.     Із введенням у дію ТЕЦ   може подешевшати тариф на централізоване опалення на 10% (близько 4 млн грн. в рік). Крім цього  місто отримає нові надходження до бюджету за рахунок земельного податку і податку на доходи з фізичних осіб.
Через 1 – 1,5 місяців відбудеться друга презентація цього проекту для іншої аудиторії, а потім відбудуться громадські слухання.
        ;