субота, 7 грудня 2019 р.

Страви на новорічний стіл


З кожним днем все ближче і ближче наближається новорічне свято і кожна господиня все частіше задається питанням: що приготувати на Новий 2020 рік,  щоб порадувати символ року – білого металевого Щура. Варіантів новорічного меню може бути скільки завгодно, але при цьому, будь-новорічне меню обов'язково має включати в себе новорічні святкові страви: основні страви, гарніри і соуси, салати, холодні і гарячі закуски, і звичайно  десерти і напої. Оскільки Щури полюбляють сир, основним інгредієнтом страв на вашому новорічному столі повинен бути сир. Пропоную вам рецепти  новорічних страв, які ви можете приготувати до новорічного столу 2020 року.
 Закуска святкова «Ялиночки»
Інгредієнти  
плавлений сирок -200 г
яйця -2 шт.
твердий сир -50 г
кукурудза -100 г
цибуля -¼ шт.
кріп -1 пучок
болгарський перець для оздоблення
крекер "Ніжний" -1 пачка
сіль, перець, майонез.
Спосіб приготування
 Зварити яйця, потерти на тертці. Сирок та сир теж потерти. Цибулю порізати. Змішати усе, посолити, поперчити, заправити майонезом.
 З салату сформувати невеликі конуси, викласти їх на круглий крекер. Кожен конус обкачати в дрібно порізаному кропі. Вийдуть ялиночки. Зверху прикрасити шматочками болгарського перцю або моркви чи помідору.

Закуска «Кумедні сніговички»
Інгредієнти

кисломолочний сир -200 г,
сир -100 г,
жирні вершки -2 ст. ложки,
зелень петрушки -1 пучок,
кріп -1 пучок,
часник -2 зубці,
морква, болгарський перець, огірок, помідор, перець горошком для оздоблення,
сіль за смаком.
Спосіб приготування
Кисломолочний сир розітріть до однорідної маси, додайте натертий на дрібну тертку сир, порізаний кріп, вершки, пропущений через прес часник, посоліть. Скачайте з маси кульки і покладіть їх у холодильник на 20 хвилин. Зробіть ялинку з петрушки. Дерев’яну паличку обмотайте гілочками петрушки, прикрасьте шматочками різнокольорових овочів.З холодильника дістаньте сирні кульки, сформуйте з них сніговиків. З овочів зробіть шапочки і носики, з перцю горошком – очі і ґудзики. Прикрасьте страву петрушкою.

Новорічний салат «Серпантин»
Інгредієнти
яйця (варені) -3 шт.,
огірки -3-4 шт.,
печериці -400 г,
плавлений сир -2-3 шт.,
консервовані ананаси -1 банка,
майонез -150 мл,
олія для смаження,
сіль і чорний мелений перець за смаком,
огірок для оздоблення.
Спосіб приготування
Печериці поріжте і обсмажте в невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть. Остудіть.
Яйця, плавлений сир і огірки дрібно натріть на тертці. Ананаси поріжте кубиками.
На дно креманок викладіть шар яєць, поверх них – огірки, полийте майонезом. Зверху викладіть смажені гриби, потім – сир і трохи майонезу. Верхнім шаром викладіть ананаси. Дайте салату настоятися хоча б пару годин.
Огірок поріжте тонкими смужками і скрутіть спіральками. Прикрасьте салат.

Новорічні тарталетки
Інгредієнти

ікра червона - 100 грам
плавлений сирок - 1 шт
майонез - за смаком
тарталетки - 10 штук
яйце - 3 штуки
Спосіб приготування
Відваримо яйця круто, білки відокремимо від жовтків. Білки натираємо  на дрібній тертці, а жовтки нам не потрібні. Плавлений сирок натираємо на тертці, змішуємо з майонезом і білком. Беремо готові тарталетки ( є у продажу в АТБ) , наповнюємо сирно-яєчною масою, а зверху викладаємо трохи червоної ікри. Новорічна закуска готова