понеділок, 11 травня 2020 р.

Фронтовикам Токмака вручено Знаки народної пошани


Сьогодні у Токмаку вживих залишилося лише 7 учасників Великої Вітчизняної війни, які воювали на фронті і зробили свій внесок у перемогу над нацизмом.
У день святкування Великої Перемоги, 9 травня, міський голова Токмака Ігор Котелевський разом з військовим комісаром Вадимом Вітером привітали ветеранів і вручили їм  знаки народного поваги «75 років перемоги над нацизмом».
Відзнаки отримали: 
 Ігор Страхов ( переживши  блокаду Ленінграда, воював на фронті) 


Марія Мічуріна ( учасниця битв за Москву, на Орловсько-Курській дузі) 

Олександра Ручко ( після звільнення з німецького рабства  у 1944 році, воювала на Третьому Українському фронті)


Михайло Попов ( був серед тих, хто став живим щитом на підступах до Москви, потрапив в оточення, а потім – в партизанський загін. З 1944 року воював на Другому Білоруському фронті).  

Учасник Другої світової війни Павло Якимович, в 1945 році - учасник боїв за звільнення Порт- Артур, що був окупований японськими військами.
Медалями також нагороджені токмачанки Клара Бай та  Єлизавета Плетень.
- Не вистачить слів, щоб висловити нашу повагу і вдячність ветеранам. Випробування, що  випали на їх долю, здаються непосильними. Але вони все витримали, захистили нашу рідну землю. Без таких людей, як наші ветерани, не було б цього великого свята. А, може бути, не було б і нікого з нас, - зазначив міський голова Токмака Ігор Котелевський.
При зустрічі ветерани ділилися своїми спогадами та сімейними новинами, а їхні очі були наповнені щастям, відчуттям того, що їх поважають і не забувають.
Світлана Уманська,
фото авторки