четвер, 27 серпня 2020 р.

Все буде молодь. Молоді Токмака про соціальне підприємництво


У  дитячій  бібліотеці нашого міста для членів і членкинь Молодіжної ради Токмака пройшов тренінг, організований радницею міського голови та соорганізаторкою  Платформи Суспільної Взаємодії Наталією Криворучко.
Соціальне підприємництво це діяльність, що  спрямована на суттєві та позитивні зміни у суспільстві, а також вимагає чітких вимог. Наприклад, підприємець повинен офіційно задекларувати який відсоток від усього прибутку йде на благодійні проєкти.
У ході тренінгу була розглянута карта світу соціального підприємництва, де Україна, на жаль,  не займає провідного місця.
 - В нашій країні непроста ситуація з розвитком соціального підприємництва, пов’язана перш за все з відсутністю законодавчо закріпленого визначення соціального підприємництва, а також державної політики у цій сфері. Але будемо сподіватися, що в найближчі роки ситуація в цій сфері зміниться на краще,  – розповіла присутнім Наталія Криворучко.


Під кінець тренінгу учасники заходу були ознайомлені з найбільш відомими в нашій країні соціальними підприємцями. Серед таких підприємств заснована в місті Львів пекарня «Горіховий дім» допомагає жінкам,  які постраждали від домашнього насильства. Піцерія «Pizza Veterano» у Києві допомагає ветеранам АТО, Urban Space 100 та інші.
Михайло АРМАН,
Журналіст, член Молодіжна рада Токмака