середа, 10 березня 2021 р.

Тарас Шевченко. Вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу

9 березня у Токмаку вшанували пам'ять великого сина українського народу, художника та поета, поборника волі та незалежності України Тараса Шевченка.

В  день 207-ої  річниці з дня народження Великого Кобзаря на мітингу пам’яті були присутні заступники міського голови Олександр Чуб та Наталія Мамчак, учні шкіл міста та Багатопрофільного центру професійно технічної освіти, громадськість міста.

На початку мітингу,  який відкрили ведучі Валерій Шаповал та Ольга Санець,  прозвучав державний гімн України. У своїй промові заступник міського голови Олександр Чуб  наголосив, що Тарас Шевченко своїм талантом і творчістю навчає нас любити рідну землю, берегти мову, розвивати культуру. Він є національною гордістю українського народу.





 Вчителька української мови та літератури ЗЗСО№1 Анна Кромченко,  розповідаючи біографію Шевченка,  наголосила, що він  прожив лише 47 років, 10 з яких провів на засланні. А творчість митця здобула визнання лише після його смерті. Без імені Тараса Шевченка не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє.

Анатолій Крилов проспівав пісню,  учні навчальних закладів нашого міста декламували вірші Шевченка, все більше переконуючи нас у тому, що творчість Великого  Кобзаря — це  одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.







На знак пошани до великого борця за свободу та незалежність нашої держави після закінчення мітингу усі бажаючі поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка.

Михайло АРМАН,

фото