середа, 23 червня 2021 р.

У примусовому порядку земельну ділянку повернуть сільській школі колишнього Токмацького району

 На примусовому виконанні Токмацького міськрайонного відділу ДВС Південно-Східного МУ МЮ перебуває судовий наказ про примусове виконання рішення господарського суду Запорізької області щодо зобов’язання ТОВ «Південь-Агро Інвест» повернути Таврійському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» земельної ділянки державної форми власності площею 16 га, яка на праві постійного користування належить останньому.




 Зокрема встановлено, що між ТОВ «Південь-Агро Інвест» та Таврійським навчально-виховним комплексом «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» з метою сприяння розвитку освітньої спільної діяльності у 2018 році було укладено договір про співробітництво, за умовами якої зазначене сільгосппідприємство безперешкодно користується земельною ділянкою та набуває власності на вирощену сільськогосподарську продукцію. За своєю суттю вказана угода фактично є удаваним правочином, оскільки це є приховуванням орендних правовідносин, що суперечить вимогам ст.ст. 92, 93, 125 Земельного кодексу України.

У зв’язку з цим, до господарського суду Запорізької області прокуратурою у червні 2020 року пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про визнання недійсною вказаної угоди та зобов’язання повернути навчальному закладу земельної ділянкою площею 16 га.

Враховуючи принципову позицію прокуратури рішенням господарського суду Запорізької області, залишеного без змін Центральним апеляційним господарським судом, позовну заяву прокурора задоволено повністю.

Наразі проводяться виконавчі дії спрямовані на повернення вказаного майна відповідному навчальному закладу, повідомили на сайті Токмацької міської ради