середа, 6 жовтня 2021 р.

Токмаччина гостинно приймала юних туристів-краєзнавців

 На околиці села Покровське відбувся третій обласний геолого-краєзнавчий зліт учнівської молоді «Юний геолог» у рамках Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців.

 В кар’єрі поблизу с.Покровське учні середніх та старших класів власноруч під пильним керівництвом наставників спорудили  наметове містечко. Тут відбулася церемонія урочистого відкриття зльоту, в якому взяли участь близько 50 дітей з м.Харкова, Токмацької, Василівської, Чернігівської, Більмацької, Петро-Михайлівської та Матвіївської громад.




Привітали юних дослідників з початком змагань заступники міського голови Олександр Чуб та Олександр Баглай, начальник відділу освіти Токмацької міської ради Світлана Черкасова, а також виконуюча обов’язки директора КЗ «Центр туризму» ЗОР Галина Савельєва.

Посадовці передали вітання від міського голови Ігоря Котелевського, відзначили нагородами організаторів і натхненників змагань та звернулись з напутніми словами до дітей, побажавши наснаги, креативності, чесної конкуренції та гарної погоди.




Далі розпочалися конкурсні завдання: «Представлення  команди»; конкурс-захист «Геологічна памʼятка мого краю», «Юні знавці геології»; «Визначення гірських порід, мінералів та палеонтологічних зразків», геологічні маршрути; різноманітні практикуми. Протягом всіх днів змагань діти власноруч готували на вогнищі їжу, мали час на знайомства, спілкування, обмін отриманою інформацією. І не важливо, що всі ці діти не стануть науковцями, проте завдяки участі в такого роду заходах, проникнуться любов’ю до рідного краю та набудуть практичних навичок на все подальше життя.

 Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю