Сьогодні любителям готувати пропонуємо рецепти приготування шарлотки - смачного пирога, що ніколи не набридає за свій вишуканий смак. Його можна готувати з фруктами, шоколадом, горіхами, на пшеничному або житньому борошні.
Інгредієнти:
яблука середні –
5 шт.
борошно – 370 гр.
вершкове масло –
200 гр.
яйця – 3 шт.
цукор – 200 гр.
розпушувач – 2,5
ч.л.
родзинки (за
бажанням) – 70 гр.
абрикосове
варення – для змащування,
дрібка солі.
Спосіб приготування:
Духовку розігріти
до 180 градусів. Яблука почистити, порізати тонкими скибочками. Збризнути
лимонним соком. Міксером збити масло і цукор, по одному додати яйця. Борошно,
розпушувач і сіль перемішати — всипати у готову суміш. Додати родзинки і
перемішати. На форму для запікання розстелити пергамент і викласти тісто.
Зверху віялом розкласти яблука, змастити їх варенням. Випікати 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
молоко – 120 гр.
сметана – 200 гр.
вершкове масло –
100 гр.
борошно – 280 гр.
цукор – 100 гр.
яйця – 2 шт.
цедра невеличкого
лимона,
ванілін – 1 ч.л.
розпушувач – 1
ч.л.
білий шоколад –
200 гр.
будь - які ягоди
(можна і заморожені) – 200 гр.
Духовку розігріти
до 180 градусів. Вершкове масло розтопити, охолодити, змішати з молоком,
сметаною, яйцями, цедрою лимона і ваніліном. В іншій посудині ретельно
перемішати просіяне борошно, розпушувач і цукор. З’єднати з готовою сумішшю,
перемішати дерев’яною лопаткою. Шоколад подрібнити на маленькі шматки і додати
в тісто. Також додати ягоди. Обережно перемішати тісто знизу вверх. На форму
для запікання виложити пергамент, вилити тісто, випікати 50 хвилин.
груші – 500 гр.
яйця – 2 шт.
цукор – 180 гр.
йогурт чи ряжанка
– 200 мл.
борошно – 250 гр.
розпушувач – 1
ч.л.
сіль – 0,5 ч.л.
Духовку розігріти
до 200 градусів. Грушки очистити від шкірки і серцевини, порізати кубиками
середньої величини. Яйця збити з цукром, додати йогурт, борошно, розпушувач,
сіль. Ретельно перемішати і додати шматочки груш. На форму для запікання
вистелити пергамент, викласти тісто. Випікати 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло – 100 гр.
яйця – 2 шт.
цукор – 200 гр,
пшеничне борошно
– 140 гр.
розпушувач – 1
ч.л.
житне борошно –
50 гр.
яблуко – 3 шт.
жменя волоських
горіхів (або будь-яких інших),
цукор – 2 ст.л.,
кориці – 1 ч.л.
Масло розтопити і
охолодити. Білки відділити від жовтків. Білки збити у пишну піну. Не перестаючи
збивати, додати жовтки, цукор, тонкою цівкою ввести розтоплене негаряче масло.
Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем і житнім борошном мукою, змішати з
тістом. У вистелену пергаментом форму вилити тісто. Яблука очистити від шкірки
і серцевини і потерти на крупній тертці. Рівномірно викласти їх на тісто, і
покласти шматочки масла (у нас лишилося