субота, 4 грудня 2021 р.

Домашня випічка

 Сьогодні любителям готувати пропонуємо рецепти приготування шарлотки - смачного пирога, що ніколи не набридає за свій вишуканий смак. Його можна готувати з фруктами, шоколадом, горіхами, на пшеничному або житньому борошні.

 Шарлотка з яблуками

Інгредієнти:


яблука середні – 5 шт.

борошно – 370 гр.

вершкове масло – 200 гр.

яйця – 3 шт.

цукор – 200 гр.

розпушувач – 2,5 ч.л.

родзинки (за бажанням) – 70 гр.

абрикосове варення – для змащування,

дрібка солі.

 

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 180 градусів. Яблука почистити, порізати тонкими скибочками. Збризнути лимонним соком. Міксером збити масло і цукор, по одному додати яйця. Борошно, розпушувач і сіль перемішати — всипати у готову суміш. Додати родзинки і перемішати. На форму для запікання розстелити пергамент і викласти тісто. Зверху віялом розкласти яблука, змастити їх варенням. Випікати 40-45 хвилин.

 

 Ягідна шарлотка з білим шоколадом

 


Інгредієнти:

молоко – 120 гр.

сметана – 200 гр.

вершкове масло – 100 гр.

борошно – 280 гр.

цукор – 100 гр.

яйця – 2 шт.

цедра невеличкого лимона,

ванілін – 1 ч.л.

розпушувач – 1 ч.л.

білий шоколад – 200 гр.

будь - які ягоди (можна і заморожені) – 200 гр.

 Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 180 градусів. Вершкове масло розтопити, охолодити, змішати з молоком, сметаною, яйцями, цедрою лимона і ваніліном. В іншій посудині ретельно перемішати просіяне борошно, розпушувач і цукор. З’єднати з готовою сумішшю, перемішати дерев’яною лопаткою. Шоколад подрібнити на маленькі шматки і додати в тісто. Також додати ягоди. Обережно перемішати тісто знизу вверх. На форму для запікання виложити пергамент, вилити тісто, випікати 50 хвилин.

 

 Шарлотка з грушами

 Інгредієнти:


груші – 500 гр.

яйця – 2 шт.

цукор – 180 гр.

йогурт чи ряжанка – 200 мл.

борошно – 250 гр.

розпушувач – 1 ч.л.

сіль – 0,5 ч.л.

 Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 200 градусів. Грушки очистити від шкірки і серцевини, порізати кубиками середньої величини. Яйця збити з цукром, додати йогурт, борошно, розпушувач, сіль. Ретельно перемішати і додати шматочки груш. На форму для запікання вистелити пергамент, викласти тісто. Випікати 40-45 хвилин.

 

 Яблучно-горіхова шарлотка на житньому борошні

 


Інгредієнти:

вершкове  масло – 100 гр.

яйця – 2 шт.

цукор – 200 гр,

пшеничне борошно – 140 гр.

розпушувач – 1 ч.л.

житне борошно – 50 гр.

 яблуко – 3 шт.

жменя волоських горіхів (або будь-яких інших),

цукор – 2 ст.л.,

кориці – 1 ч.л.

 Спосіб приготування:

Масло розтопити і охолодити. Білки відділити від жовтків. Білки збити у пишну піну. Не перестаючи збивати, додати жовтки, цукор, тонкою цівкою ввести розтоплене негаряче масло. Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем і житнім борошном мукою, змішати з тістом. У вистелену пергаментом форму вилити тісто. Яблука очистити від шкірки і серцевини і потерти на крупній тертці. Рівномірно викласти їх на тісто, і покласти шматочки масла (у нас лишилося 20 г). Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин. Подрібнити горіхи, змішати з 2-ма столовими ложками цукру і корицею. Посипати шарлотку і поставити допектися ще на 20 хвилин.